header banner
Default

Er zijn acht manieren om gratis crypto te verdienen!


Wanneer Nederlanders het woord 'gratis' zien staan, zijn ze er vaak als de kippen bij. En dat is niet raar, want waarom zou je ergens voor betalen als je het ook gratis en voor niks kunt krijgen? Veel mensen zullen zeggen dat voor niks de zon opkomt. Hetzelfde kan gedacht worden over dit artikel.

Toch zijn er een aantal manieren waarmee je gratis aan crypto kunt komen. Al moet je er natuurlijk wel íets voor terugdoen. Maar alsnog ben je met deze manieren niet direct geld kwijt. Ik vertel je graag op welke manieren jij gratis aan crypto kunt komen, en wat je hier voor zult moeten doen. Want zoals de vele mensen het zeggen; 'voor niks gaat de zon op'.

Bekijk snel

1. Airdrops

Niveau: makkelijk

Veel nieuwe cryptoprojecten hebben het erg moeilijk in het beginstadium. Dit komt doordat ze nog weinig exposure hebben, en er dus bijna niemand is die van hen afweet. Dit soort projecten belonen vaak de mensen die hun exposure geven. Ze lanceren airdrops waarmee jij gratis cryptomunten krijgt als je bepaalde taken uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan het delen van het project op social media pagina's.

Wanneer je dat hebt gedaan, zul je gratis cryptomunten ontvangen die zij uitbrengen. Omdat deze projecten nog nieuw zijn, zit er vaak veel potentie in. Hierdoor zou de beloning die ze uitkeren in de toekomst ontzettend veel waard kunnen worden, waardoor jouw gratis cryptomunten je steeds meer geld zullen opleveren. Het is voor beginners vrij makkelijk om op deze manier gratis aan crypto te komen, omdat je weinig inspanning hoeft te leveren om aan de munten of tokens te komen.

Het is het vermelden waard dat een airdrop-project natuurlijk ook kan falen. De tokens die je dus gratis krijgt, worden dan juist minder waard. Echter hoef je hier weinig voor te doen, en daarom kan het altijd het proberen waard zijn.

2. Affiliate marketing

Niveau: gemiddeld

Affiliate marketing heeft de laatste jaren steeds meer aan populariteit gewonnen. Het concept is vrij simpel: op het moment dat jij iemand anders een product laat kopen, zal het bedrijf van dat product jou een vergoeding geven. Zonder jou hadden ze deze klant immers niet binnengehaald. Vrijwel iedere website die producten verkoopt doet tegenwoordig aan affiliate marketing, omdat het een zeer effectieve manier is om meer verkopen te genereren. Het internet puilt tegenwoordig dan ook uit van de affiliate marketing websites.

Er zijn ook tal van cryptobedrijven die affiliate marketing aanbieden. Zo kun je bijvoorbeeld bij de meeste crypto exchanges geld verdienen wanneer anderen via jouw linkje zichzelf aanmelden bij desbetreffende exchange en hier cryptomunten kopen. Dat betekent dat je geld verdient zonder er op dat moment wat voor te hoeven doen. Je moet er alleen voor zorgen dat jouw linkje door zo veel mogelijk mensen wordt gevonden, en je hen vervolgens verleid hier op te klikken.

Zoek je een affiliate programma binnen de cryptowereld? Wat dacht je van het AllesOverCrypto affiliate programma? Hier lees je er meer over.

3. Bounties

Niveau: moeilijk

Bounties is een vrij lastige methode om geld te verdienen. De meest voorkomende vorm zijn bug bounties, waarbij je op zoek moet gaan naar een bug of error binnen de code van een product. Wanneer je deze bug vervolgens meldt aan het team achter het project, zul je een vergoeding ontvangen. En dat kan om een hoop geld gaat. Zo betaalde Coinbase een aantal jaar geleden zeker $30.000 per bug die werd gevonden.

Waarom doen deze bedrijven dat? Omdat ze op deze manier ervoor willen zorgen dat de code die ze hebben steeds beter wordt. Ze hebben liever dat iemand een foutje eerlijk aangeeft, dan dat hackers de fout vinden en deze gebruiken om het product te hacken. De beloning die ze betalen, is vaak vele malen lager dan de eventuele kosten die gemaakt moeten worden na een hack.

4. Cashback door te shoppen

Niveau: makkelijk

Stel dat je naar de winkel gaat, en je continu geld toe krijgt wanneer je een aankoop doet. Het lijkt een fantasiedroom, maar het is toch echt de werkelijkheid. Er zijn verschillende betaalkaarten waar je met crypto kunt betalen, zoals de Crypto.com betaalkaart en de Binance debit card.

Wanneer je in een winkel met deze betaalkaarten betaald, krijg je een X percentage aan cashback terug. Hierdoor wordt winkelen dus een stuk goedkoper dan wanneer je met je normale betaalkaart van de lokale bank zou betalen. Binnen de app van de aanbieder van de betaalkaart kun je aangeven hoeveel en welke cryptomunten je wilt koppelen aan de betaalkaart. Het is ook mogelijk om hier gewoon stablecoins aan te koppelen, zodat je niet afhankelijk bent van de koerswijzigingen.

5. Crypto Mining

Niveau: moeilijk

Net als bij crypto trading moet je jezelf afvragen in hoeverre deze methode gratis is. Crypto mining is het valideren van transacties op de blockchain en deze vervolgens toevoegen door middel van blokken aan de blockchain. Echter zul je wel eerst een investering moeten doen om aan gratis cryptomunten te kunnen komen.

Het is namelijk noodzakelijk dat je een degelijke machine hebt die de juiste apparatuur bevat om het minen aan te kunnen. Je red het tegenwoordig niet met een simpele laptop of computer. Daarbij komen ook nog eens de energiekosten, die vaak vrij hoog kunnen uitvallen doordat het veel energie kost om zulke zware machines te laten draaien.

Wanneer het eenmaal draait, kun je echter wel een positief rendement behalen uit het minen. Als beloning ontvang je namelijk cryptomunten. Dit zijn vaak de cryptomunten van de blockchain waar je voor aan het minen bent. Wanneer je dit voor de lange termijn doet, ontvang je dus elke maand gratis cryptomunten, terwijl de computer al het werk voor jou doet.

Er zijn echter steeds minder mensen die aan crypto mining beginnen. Dit komt doordat het aantal mensen dat dit doet ontzettend groot is. Hierdoor is het lastig om nog als winnaar uit de bus te komen. Helemaal bij blockchains als Bitcoin, waar nodes samenwerken in een grote pool. Ze bundelen hun computerkrachten om zo de meeste rekenkracht te kunnen leveren. Het is dus vrijwel onmogelijk om van dit soort grote spelers te kunnen winnen. Mocht je besluiten om mee te doen aan zo'n miningpool, moet je niet rekenen op hoge beloningen. De beloning wordt in dat geval verdeeld onder alle deelnemers, waardoor er vaak bijna niks overblijft. Steeds meer mensen kiezen daarom voor staking of yield farming.

6. Enquêtes

Niveau: makkelijk

Het is een vrij oude manier om gratis aan geld te komen. Sinds het begin van het internet is het namelijk mogelijk om geld te verdienen met het invullen enquêtes. Deze enquêtes worden uitgegeven door bedrijven die onderzoek willen doen naar hun eigen bedrijf of producten die ze uitgeven. In ruil voor de antwoorden die je geeft, betalen ze je geld. De bedragen die worden uitgekeerd zijn normaliter niet bepaald hoog. Toch is het een makkelijke manier om geld te verdienen.

Het is tegenwoordig ook mogelijk om voor cryptobedrijven enquêtes in te vullen. Er zijn verschillende bedrijven of exchanges die een programma hiervoor hebben. Als beloning zullen ze je in de meeste gevallen uitbetalen in de vorm van cryptomunten. Hoe meer enquêtes je invult, hoe vaker en hoe meer geld je zult verdienen in de vorm van cryptomunten. Je zult dus wel moeten werken voor je cryptomunten, maar krijgt ze in principe 'gratis' omdat je er niet direct euro's of dollars voor betaald.

7. Faucet

Niveau: hoog

Soms kun je binnen spelletjes bepaalde coins of levens verdienen door bijvoorbeeld een video of advertenties te bekijken. Wanneer je dit doet, zal het bedrijf je belonen door je bepaalde upgrades binnen het spel te geven. Deze manier wordt ook nog toegepast binnen de cryptowereld, waar je cryptomunten kunt verdienen door bepaalde taken uit te voeren en te voltooien.

Een crypto faucet (kraan) is vaak een app waarbinnen je bepaalde taken zult moeten uitvoeren. Dit kunnen verschillende taken zijn:

  • Advertenties bekijken
  • Enquêtes invullen en versturen
  • Links openen
  • Video's bekijken (dit zijn vaak advertentievideo's)
  • Quiz spelen
  • Veel meer taken

Iedere taak die je uitvoert, zal je gratis cryptomunten opleveren. Echter moet je er rekening mee houden dat de beloningen laag liggen. Je zult dus geen honderden euro's verdienen per taak die je voltooid. Het kan daarom erg lang duren voordat je ook daadwerkelijk wat hebt aan het bedrag dat je hebt verdiend door het uitvoeren van deze taken. 

In de meeste gevallen kun je jouw verdiende cryptomunten zelfs niet direct overmaken. Je moet eerst een bepaald minimum bereiken voordat de app het toestaat om de cryptomunten naar een wallet te versturen. Wanneer je eenmaal bent begonnen, zul je het dus ook moeten afmaken. Doe je dat niet, dan heb je jouw tijd verspeelt en had je er net zo goed niet mee kunnen verdienen. 

Het is een ontzettend makkelijke manier om geld te verdienen, al zijn er maar weinig mensen die dit doen.

8. Staken

Niveau: makkelijk

Weet je nog de tijd dat je rente ontving over het spaargeld dat je bij de bank bewaarde? Tegenwoordig kun je jezelf niet meer inbeelden dat de rente ooit zo hoog was, dat mensen hiervan konden leven (wanneer ze veel geld op de bankrekening hadden staan). Nu moeten mensen met meer dan 100.000 euro op de bankrekening juist rente aan de bank gaan betalen.

Binnen de cryptowereld is er een mogelijkheid om rente over de cryptomunten te verdienen die je in bewaring hebt. Dit noemen we staking. Met staking verplaatst je jouw cryptomunten naar een soort kluis. Vervolgens zullen jouw munten gebruikt worden voor het verschaffen van liquiditeit. Hiervoor ontvang je vervolgens een beloning, waar je in feite niks voor hoeft te doen.

Je kunt jouw cryptomunten makkelijk staken binnen de wallets van exchanges als Binance en Bitvavo. Het is vaak ook mogelijk om te staken op de website van een cryptoproject, al is dit vaak wel wat lastiger. Daarom is dit af te raden voor mensen die nog maar net beginnen binnen de cryptowereld. Je kunt het dan veel beter doen door middel van de crypto exchange of wallet.

Conclusie

Er zijn genoeg manieren om, naast crypto trading, aan gratis cryptomunten te komen. Echter bestaan gratis cryptomunten niet helemaal... Je zult er altijd wat voor moeten doen. Zo moet je in sommige gevallen geld inzetten om er meer geld mee te kunnen verdienen, en in andere gevallen moet je tijd inzetten om er uiteindelijk cryptomunten aan over te houden. Toch zijn de bovenstaande methodes verschillende manier waarmee je in feite gratis cryptomunten kunt verdienen, omdat je ze niet direct hoeft te kopen.

Wanneer je op zoek bent naar een manier om gratis crypto te verdienen, moet je jezelf afvragen of de methode waar je mee gaat beginnen ook rendabel zal zijn. De meeste methodes vergen namelijk veel van je tijd. De methodes waar je vrij veel geld mee kunt verdienen vragen veel geduld en inzet voordat je resultaten gaat zien. De methodes waar je snel geld mee kunt verdienen, keren maar weinig uit.

Je wilt niet ergens mee beginnen, en er vervolgens halverwege achterkomen dat je het toch beter niet had kunnen doen. Onderzoek daarom bovenstaande methodes, en bepaal vervolgens voor jezelf waar je de meeste feeling mee hebt. Het wordt dan al stukken makkelijker om het voor de lange termijn vol te houden. Hierdoor zal ook de kans van slagen gaan stijgen. En dat is uiteindelijk wat ervoor zal zorgen dat je ook veel crypto gaat verdienen.

Wil jij meer weten over hoe je gratis crypto kunt verdienen? Of wil je op de hoogte blijven van de nieuwste en beste cryptoprojecten van dit moment? Dan raad ik je aan om lid te worden van onze AllesOverCrypto Facebookgroep! Hierin bespreken wij en andere cryptofanaten het laatste nieuws omtrent cryptovaluta. En heb je vragen? Dan kun je deze in de groep stellen, en proberen we je altijd zo snel mogelijk te helpen. Zie ik je daar?

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.


De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.


De door AllesOverCrypto gepresenteerde informatie is door haar met de grootste aandacht en zorg samengesteld. AllesOverCrypto kan echter niet instaan voor de juistheid en/of volledigheid ervan. Het gebruik van deze informatie gebeurt op jouw eigen risico. Je dient ervan bewust te zijn dat de gepresenteerde informatie, mede door de snelheid waarmee de cryptomarkt zich beweegt, al snel achterhaald is dan wel kan zijn. Wees hiervan bewust bij het bestuderen van de informatie. Daarnaast wordt uitdrukkelijk verzocht de informatie zelf te verifiëren.


Eenieder die in één of meer cryptovaluta wil beleggen dient zijn/haar eigen onderzoek te doen alvorens een beslissing te nemen tot aan- of verkoop van cryptovaluta. AllesOverCrypto is op geen enkele wijze bij dit proces betrokken. Uitsluitend jijzelf bent verantwoordelijk voor jouw eigen aan-en verkoopbeslissingen. Het aankopen van cryptovaluta brengt vanwege de aard van het product en de volatiliteit van de cryptomarkt grote risico’s met zich mee. Deze risico’s zijn zo groot dat het zelfs mogelijk is je hele aankoopbedrag te verliezen. Koop dus geen cryptovaluta die je niet kunt veroorloven te verliezen.

Sources


Article information

Author: Matthew Rice

Last Updated: 1702733403

Views: 1010

Rating: 4.1 / 5 (87 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Matthew Rice

Birthday: 1977-04-03

Address: 86030 Page Mission Apt. 467, Richardsstad, UT 74498

Phone: +3733346549025058

Job: Article Writer

Hobby: Snowboarding, Skateboarding, Swimming, Archery, Calligraphy, Kite Flying, Writing

Introduction: My name is Matthew Rice, I am a capable, esteemed, multicolored, honest, unreserved, receptive, tenacious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.