header banner
Default

Droom weg bij de meest prachtige steden en dorpjes van de Algarve


Droom weg bij de allermooiste dorpjes en stadjes in de Algarve

VIDEO: ALGARVE, PORTUGAL (2022) | 10 Incredible Places To Visit In The Algarve
World Wild Hearts

Lise - 7 september 2023

De Algarve is een populaire streek in het zuiden van Portugal die bekend staat om zijn prachtige stranden, adembenemende landschappen en vriendelijke mensen. Maar wat pas echt zo leuk is, zijn de schilderachtige dorpjes en stadjes in de Algarve. Ze zijn allemaal uniek en liggen verspreid langs de kust en in het binnenland. Wij hebben de allermooiste dorpjes en stadjes in de Algarve voor je uitgezocht en op een rijtje gezet!

dorpjes en stadjes in de algarve

Monchique

VIDEO: Portugal | Algarve | The hidden gem revealed: Discover the beauties of FERRAGUDO ! 2023 [4K]
Droomreizen

Monchique is zo’n typisch dorpje vol witte huizen met gekleurde deuren, smalle straatjes met kinderkopjes en een bruisend dorpsplein. Geniet op een bankje van de omgeving of ga met de kids naar het Moors waterrad in het dorp. Een paar kilometer buiten het dorp ligt kuuroord Caldas de Monchique, waar je kunt genieten van heerlijke behandelingen. 

Lagos

VIDEO: Portugal | Algarve | Albufeira | Albufeira Old Town [4K]
Droomreizen

Lagos staat bekend om zijn pittoreske historische centrum, dat is omgeven door indrukwekkende vestingmuren en hoort zeker tussen de mooiste dorpjes en stadjes in de Algarve. Hier kun je urenlang dwalen, genietend van de authentieke Portugese architectuur. Een hoogtepunt van Lagos is de adembenemende kustlijn, die wordt gekenmerkt door imposante kliffen en verborgen grotten, Ponta da Piedade. Een boottocht hierlangs is daarom echt een aanrader!

dorpjes en stadjes in de algarve

Alvor

VIDEO: Het Dorp - Wim Sonneveld (in HD)
KEYTOWN ADVENTURES

Van historische gebouwen, prachtige stranden en levendige bars en restaurants: Alvor heeft het allemaal. Spot de meest bijzondere vogels langs de moderne promenade. En bekijk de oude kerk met maritieme elementen in het oude stadskwartier. Reviewer Ineke is fan: ‘Wat een lieflijk gezellig dorpje. Erg genoten!’ Daarom hoort ook Alvor zeker in ons rijtje met leukste dorpjes en stadjes in de Algarve. 

Alte

VIDEO: How To Spend 5 Days In Algarve Portugal (Everything You Need To Know)
TRAVEL TUBE

Midden in de Algarve ligt misschien wel het meest karakteristieke dorp van Portugal: Alte. Het plaatsje is tegen een berg aangebouwd, dus alleen geschikt voor echte wandelaars! Reviewer Corelly tipt: ‘Pasteleria moet je niet overslaan voor een lekker taartje of een heerlijke tosti! 

Vilamoura

VIDEO: Monchique Algarve! Eén van de meest unieke dorpen in de regio.
Algarve Addicts

Je waant je in pure luxe in Vilamoura. Het dorpje is gesticht rondom een jachthaven en het barst er van de luxueuze vakantiehuizen en resorts. Voor sportievelingen is er genoeg te doen. Rondom Vilamoura liggen maar liefst zes golfbanen. 

dorpjes en stadjes in de algarve

Sagres

VIDEO: ALGARVE, 2023 | De beste dingen om te doen, plaatsen om te zien, eten om te eten en stranden om te bezoeken!
STAY CLASSY VLOG

Watersporters opgelet, Sagres is het surfers paradise van de Algarve! Deze plaats ligt wat afgelegen en is het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland. Het kost wat moeite om er te komen, maar de perfecte golven maken dat meer dan waard! 

Silves

VIDEO: The reality of WINTER in Portugal 🥶
This is Yulia

Silves ligt  in het binnenland van de Algarve, aan de rivier de Arade. Het Fort van Silves is dé trekpleister van het dorp. Een tip van reviewer Sylvia: ‘Lager in het stadje zijn veel terrasjes met meer toeristische restaurantjes. Zeker niet slecht, maar voor de wat meer unieke plekjes moet je eigenlijk iets meer naar boven. Sowieso voor het kasteel moet je naar boven. Zeker de moeite waard!

dorpjes en stadjes algarve

Alcantarilha

VIDEO: Exploring Portugal in December (Off-Season)
Tauster

Alcantarilha is nog zo’n plek dat zeker past in de lijst mooiste dorpjes en stadjes in de Algarve. Volgens reviewer Volta heeft Alcantarilha alleen maar pluspunten: ‘Goede restaurantjes, zeer vriendelijke mensen, grappig dorp, mooie omgeving, vlakbij mooie stranden!’ Ben je niet te bang aangelegd? Ga dan zeker even langs bij de beroemde kapel vol met botten. En neem de tijd om door de smalle straatjes en langs de oude kasteelmuren te struinen. 

Cacela Velha

VIDEO: 12 Things NOT to do in Portugal
Dave in Portugal

Breng in Cacela Velha een bezoek aan het historisch centrum. Bewonder het fort en ga naar de katholieke kerk. Vanaf het dorp heb je een prachtig uitzicht op zee en de eilandjes in het natuurgebied. 

Santa Luzia

VIDEO: ALGARVE, PORTUGAL: Places to Visit and AVOID
Dave in Portugal

Fan van inktvis? Dan is Santa Luzia the place to be. De bijnaam van dit dorp, Capital do Polvo, betekent letterlijk ‘hoofdstad van de inktvis’. Verheug je alvast op een heerlijke maaltijd met uitzicht op de vissersbootjes aan de boulevard! 

Overnachten in de Algarve?

VIDEO: Why Most Americans Living in Portugal End Up Leaving
Dave in Portugal

Dom Manuel Lagos Portugal

Sources


Article information

Author: Gina Brown

Last Updated: 1703245562

Views: 1037

Rating: 4.6 / 5 (82 voted)

Reviews: 97% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gina Brown

Birthday: 1997-04-21

Address: Unit 7051 Box 8131, DPO AE 54419

Phone: +4144263375417764

Job: Article Writer

Hobby: Rowing, Sailing, Tennis, Pottery, Raspberry Pi, Badminton, Sewing

Introduction: My name is Gina Brown, I am a venturesome, unswerving, apt, rich, Gifted, capable, daring person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.